Іран обіцяв помститися за вбивство лідера ХАМАС Ханії

Читать на русском
Іран обіцяв помститися за смерть лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії. Його вбивство засудили росія, Китай, Туреччина, Палестина.
nbcnews.com

Верховний лідер аятола Алі Хаменеї заявив, що Іран «вважає своїм обов'язком» помститися за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Його цитує CNN.

Армія оборони Ізраїлю підтвердила ліквідацію одного з організаторів нападу ХАМАСЦАХАЛ офіційно підтвердив, що командира бригади Хана-Юніса ХАМАСа Рафаа Саламе вбили внаслідок удару на півдні Сектору Газа 13 липня.

«Ви вбили нашого дорогого гостя в нашому домі і тепер проклали шлях для вашого суворого покарання», – заявив Хаменеї, звертаючись, очевидно, до Ізраїлю.

Президент Ірану Масуд Пезешкіан також заявив, що країна «захищатиме свою територіальну цілісність, гідність, честь і гордість і змусить терористів-окупантів пошкодувати про їх боягузливий акт» вбивства лідера ХАМАС.

Вбивство Ханії засудили президент та прем'єр-міністр Палестини. У Китаї також сказали, що «рішуче виступають проти вбивства» Ханії та засуджують його.

Міністерство закордонних справ росії назвало смерть Ханії «абсолютно неприйнятним політичним вбивством» та попередило про «небезпечні наслідки для всього регіону».

Представник єменських хуситів назвав вбивство «кричущим порушенням законів».

Катар побоюється, що вбивство Ханії може поставити під загрозу переговори щодо припинення вогню у секторі Газа. «Політичні вбивства і напади на мирних жителів у секторі Газа під час переговорів змушують нас запитати себе: як може бути успішним посередництво, якщо одна сторона вбиває переговорника з іншого боку?», – написав прем'єр-міністр країни.

Президент Реджеп Тайіп Ердоган також засудив вбивство, назвавши його «підступним та підлим актом».

У Євросоюзі поки що не коментували смерть лідера ХАМАС. Ізраїль також не реагував.

Нагадаємо, голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію було вбито сьогодні вранці в Тегерані.

30 липня Армія оборони Ізраїлю атакувала столицю Лівану Бейрут. Ціллю авіаудару був високопоставлений командир угруповання «Хезболла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: