У Білому домі відреагували на удар Ізраїлю по столиці Лівану

Читать на русском
У Білому домі наголосили, що держава Ізраїль має право захищати себе від серйозних загроз, з якими він стикається.
фото: RFI

Білий дім підтвердив відданість безпеці Ізраїлю після удару військових ЦАХАЛ по столиці Лівану Бейруту. В результаті цього удару загинув високопоставлений командир «Хезболли» Фуад Шукр.

Про це повідомляє видання Times of Israel, з посиланням на представника Ради національної безпеки США Адрієнну Вотсон.

«Наша відданість безпеці Ізраїлю є непорушною і непохитною, незважаючи на всі загрози, які підтримує Іран, включаючи ліванську Хезболлу», — заявила Вотсон.

Згідно з її словами, ракетний обстріл, внаслідок якого в суботу в Мадждаль-Шамсі загинули 12 ізраїльтян, був «жахливим».

У Білому домі наголосили, що держава Ізраїль має право захищати себе від серйозних загроз, з якими вона стикається.

«Водночас Сполучені Штати продовжують працювати над дипломатичним рішенням, щоб покласти край цим жахливим атакам і дозволити громадянам з обох боків безпечно повернутися до своїх будинків», - додала вона.

Як зазначається, неназвані ізраїльський і американський чиновники сказали, що Ізраїль заздалегідь попередив США про удар по Бейруту.

Відомо, що Армія оборони Ізраїлю у вівторок, 30 липня, атакувала столицю Лівану Бейрут. Ціллю авіаудару був високопоставлений командир угруповання «Хезболла».

Нагадаємо, ввечері 27 липня в районі міста Мадждал-Шамса в результаті атаки «Хезболли» було вбито 12 людей, це були переважно діти та підлітки, ще близько 40 осіб отримали поранення.

Після цього міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявляв, що Ізраїль наближається до того моменту, коли зіткнеться з тотальною війною проти «Хезболли» та Лівану.

Кабінет безпеки Ізраїлю, у свою чергу, уповноважив уряд відповісти на недавній ракетний удар ліванського угруповання «Хезболла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: