В ізраїльській в'язниці помер один з лідерів ХАМАС – Reuters

Читать на русском
Смерть ватажка ХАМАС настала внаслідок погіршення стану здоров'я. Повідомляють, що він був підданий тортурам і позбавлений медичної допомоги
Фото: AP Photo

Один з лідерів ХАМАС на Західному березі річки Йордан помер під час ув'язнення в Ізраїлі. Смерть настала внаслідок погіршення стану здоров'я.

Про це повідомила палестинська урядова організація, передає Reuters.

63-річний Мустафа Мухаммад Абу Ара помер після того, як його перевезли до лікарні з в'язниці Рамон на півдні Ізраїлю.

«Перед арештом він страждав від серйозних проблем зі здоров'ям і потребував інтенсивного медичного спостереження. Однак з моменту арешту шейх Абу Ара, як і всі в'язні, зіткнувся з безпрецедентними злочинами», – йдеться у повідомленні.

Абу Ара, який був заарештований у жовтні минулого року, був підданий тортурам і позбавлений медичної допомоги, повідомила палестинська організація. Жодних коментарів від Ізраїлю ще не було.

Повідомляють, що щонайменше 18 палестинців загинули в ізраїльських в'язницях з початку війни в Газі 7 жовтня, повідомила Асоціація палестинських в'язнів минулого місяця.

За даними Ізраїлю, нападники під керівництвом ХАМАСу вбили 1200 людей і взяли в полон понад 250 осіб. Близько 120 заручників все ще утримуються бойовиками, хоча Ізраїль вважає, що третина з них мертва.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що наступного тижня відбудеться зустріч президента США Джо Байдена та прем’єр-міністра Iзраїлю Біньяміна Нетаньягу. Основною темою розмови буде звільнення заручників і угода про припинення вогню, яка зараз знаходиться на столі між Ізраїлем і ХАМАС.

Також Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що командира бригади Хана-Юніса ХАМАСа Рафаа Саламе вбили внаслідок удару на півдні Сектору Газа 13 липня. Вважають, що його вбивство завдало значного удару по військовому потенціалу ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: