У ЦАХАЛ підтвердили ізраїльські удари по Ємену

Читать на русском
Ізраїльські винищувачі завдали ударів по військових об'єктах хуситів у районі порту Худейди у відповідь на атаки, здійснених проти Ізраїлю.
Handout/Ansarullah Media Centre via AFP

Сьогодні, 20 липня, Ізраїль завдав ударів по прибережному єменському місту Худейда, контрольованому бойовиками-хуситами. Саме там розташований нафтопереробний завод.

Про це повідомляють The Jerusalem Post та Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у Telegram.

Зазначається, що в результаті кількох ударів виникла пожежа і було вбито й поранено декілька людей.

Контрольований хуситами телеканал «Аль-Масіра» спочатку стверджував, що удари були завдані американськими та британськими силами, а потім заявив, що винуватець обстрілу – Ізраїль.

Пізніше єменські медіа, посилаючись на офіційне джерело, заявили, що «ізраїльські ворожі рейди» були спрямовані на енергетичну інфраструктуру провінції Ходейда, а також на паливні резервуари.

Зрештою ЦАХАЛ підтвердив, що ізраїльські винищувачі завдали ударів по військових об'єктах хуситів у районі порту Худейди «у відповідь на сотні атак, здійснених проти держави Ізраїль за останні місяці».

Нагадаємо, що сьогодні, 20 липня, було завдано низку авіаударів по єменському порту в місті Аль-Худейда. Це сталось невдовзі після атаки безпілотника на Ізраїль.

Також наступного тижня відбудеться зустріч президента США Джо Байдена та прем’єр-міністра Iзраїлю Біньяміна Нетаньяху. Основною темою розмови буде звільнення заручників і угода про припинення вогню, яка зараз знаходиться на столі між Ізраїлем і ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: