Суд ООН ухвалив рішення щодо поселень Ізраїлю на палестинських територіях

Читать на русском
Міжнародний суд ООН постановив, що поселенська політика Ізраїлю на Західному березі річки Йордан і в Східному Єрусалимі порушує міжнародне право.
Reuters

Міжнародний суд ООН заявив, що політика Ізраїлю щодо створення поселень та експлуатації природних ресурсів на палестинських територіях є порушенням міжнародного права.

Про рішення суду повідомляє The Guardian.

Прокурор МКС запросив ордери на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАС: реакція країн світуПрокурор МКС запросив ордери на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАС. Думки країн щодо цього розділилися, докладніше – на інфографіці.

У рішенні також йдеться, що переміщення Ізраїлем поселенців на Західний берег та до Єрусалиму, а також збереження їхньої присутності суперечать статті 49 четвертої Женевської конвенції».

Колегія із 15 суддів з усього світу також заявила, що використання природних ресурсів «несумісне» із зобов'язаннями країни з міжнародного права.

Зазначимо, що це Генеральна асамблея ООН у своїй резолюції просила Міжнародний суд дати висновок про «правові наслідки окупації Ізраїлем палестинських територій».

Нагадаємо, 24 травня Міжнародний суд ООН у Гаазі виніс рішення щодо Ізраїлю після початку військової операції у місті Рафах на півдні сектора Газа. До цього суд закликав Ізраїль не допустити геноциду у Газі.

У травні прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан попросив видати ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, міністра оборони Ізраїлю Йоава Галанта та трьох лідерів ХАМАС. Їх звинувачують у воєнних злочинах та злочинах проти людяності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: