Ізраїль не завершить війну, доки ХАМАС не буде знищений – Нетаньягу

Читать на русском
Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу розповів, за яких умов держава завершить бойові дії з ХАМАС.
Фото: Global Look Press

Ізраїль продовжуватиме бойові дії в секторі Газа, доки ХАМАС не буде знищений і «всі інші цілі війни не будуть досягнуті».

Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу на засіданні кабінету в неділю, передає Politico.

Іран погрожує «війною на знищення» у разі атаки Ізраїлю на ЛіванПредставництво Ірану в ООН заявило, що у випадку атаки Ізраїлю на Ліван розпочнеться «війна на знищення». Для цього залучать усі фронти опору.

«Наша місія — воля полеглих. Ми будемо її підтримувати», — додав Нетаньягу в пості в соціальних мережах після засідання Кабінету Міністрів.

Прем'єр-міністр сказав, що цілі ізраїльського уряду включають звільнення всіх заручників, які залишилися в секторі Газа, і забезпечення того, щоб ця територія більше ніколи не становила загрози для Ізраїлю.

«Тому, хто сумнівається в досягненні цих цілей, я повторюю: перемогу нічим не замінити. Ми не припинимо війну, доки не досягнемо всіх цих цілей», – додав прем’єр-міністр.

В свою чергу США наполягають на тому, щоб Ізраїль погодився на тристоронню угоду про припинення вогню, яку підтримують декілька країн, зокрема Франція, Велика Британія, Єгипет, Катар та Європейська комісія.

Угода включає кілька умов, у тому числі те, що ізраїльські війська виводяться з міст у секторі Газа, видають гуманітарну допомогу та звільняють сотні палестинських ув’язнених в обмін на повернення ХАМАСом частини заручників і захоплених ізраїльських солдатів.

Але напружені дипломатичні переговори між двома сторонами ризикують зійти з колії, оскільки і ХАМАС, і Ізраїль відмовляються домовитися про те, як мають проходити переговори щодо впровадження режиму припинення вогню.

ХАМАС хоче, щоб переговори були зосереджені на обміні полоненими, тоді як ізраїльський уряд наполягає на тому, що переговори також мають торкнутися демілітаризації сектора Газа.

Нагадаємо, нещодавно розвідка США повідомила, що масштабне протистояння між Ізраїлем і Хезболлою, ймовірно, спалахне в найближчі кілька тижнів.

Також від учора в Ізраїлі проходять антиурядові протести. Учасники намагаються змусити уряд укласти угоду з ХАМАС про повернення заручників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: