Під час ізраїльського обстрілу у Газі загинули щонайменше 90 палестинців – AP

Читать на русском
Під час масованого удару Iзраїлю по Сектору Газа у суботу, 13 липня, загинули щонайменше 90 людей, серед них - дитина.
Фото ілюстративне: Mohammed Salem/REUTERS

За даними місцевих чиновників охорони здоров’я, під час масового удару Ізраїлю з метою ліквідувати військового командира ХАМАС по Сектору Газа загинули щонайменше 90 людей, серед них є діти. Ще майже 300 людей поранені.

Про це повідомляє AP.

У суботу, 13 липня, Iзраїль намагався ліквідувати одного з керівників угруповання ХАМАС Мухаммеда Дейфа та його заступника Рафаа Саламе.

Ця атака була визнана однією з найбільш смертоносних у війні. Міністерство охорони здоров'я Гази повідомило про 90 загиблих і щонайменше 300 поранених. Журналісти Associated Press нарахували понад 40 тіл у переповненій лікарні Нассера поблизу. Свідки описали атаку, яка включала кілька ударів.

«Кілька постраждалих досі знаходяться під завалами та на дорогах, до них не можуть дістатися бригади швидкої допомоги та цивільної оборони», – повідомили в МОЗ.

Ізраїльські військові стверджували, що «додаткові терористи сховалися серед мирних жителів» і описали це місце як оточене деревами та кількома будівлями. Ізраїльський чиновник сказав, що удар потрапив на огороджену територію Хан-Юніс, якою керує ХАМАС, заявивши, що це був не наметовий, а оперативний комплекс. Чиновник назвав страйк точним. Армія заявила, що комплекс належав Саламі.

Свідки кажуть, що удар було завдано в Мувасі, безпечній зоні Ізраїлю, яка простягається від північного Рафаху до Хан-Юніса. Палестинці втекли до прибережної смуги, ховаючись здебільшого в наметах з невеликою кількістю базових послуг чи припасів. Понад 80% із 2,3 мільйона жителів Гази були вигнані зі своїх домівок.

У лікарні під час надання першої допомоги плакала дитина в рожевій сорочці з обличчям, засипаним піском. На другому кінці ліжка нерухомо лежав маленький хлопчик, одного черевика не було. Багатьом пораненим надавали допомогу на підлозі.

Ізраїль розпочав свою кампанію в Газі після атаки ХАМАС 7 жовтня, під час якої бойовики увірвалися на південь Ізраїлю та викрали близько 250 осіб.

З тих пір ізраїльські наземні наступальні дії та бомбардування вбили понад 38 400 людей у ​​Газі та поранили понад 88 000, за даними міністерства охорони здоров’я території. У своєму підрахунку міністерство не розрізняє учасників бойових дій і цивільних.

Нагадаємо, 13 липня ізраїльські військові повідомили про знищення одного з ватажків ХАМАСу. Заступник командира батальйону Шеджайя ХАМАСу був убитий під час нещодавнього авіаудару в місті Газа.

Також нещодавно повідомлялось, що ЦАХАЛ (Армія оборони Iзраїлю) завдає ударів по об'єктах ХАМАС в центральній частині сектора Газа. Жителі південного міста Сдерот повідомляли, що чули гучні вибухи внаслідок атак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: