Ізраїль ліквідував верховного командира «Хезболли» – Reuters

Читать на русском
Армія Ізраїлю в середу, 3 липня, завдала удару по південних районах Лівану та ліквідувала одного з верховних командирів ісламського терористичного угруповання Хезболла.
Фото: Shutterstock

В результаті ізраїльського удару в середу, 3 липня, на півдні Лівану було вбито одного з вищих командувачів «Хезболли». Це спричинило ракетний вогонь у відповідь з боку підтримуваного Іраном угруповання по Ізраїлю.

Про це повідомляє Reuters.

Іран погрожує «війною на знищення» у разі атаки Ізраїлю на ЛіванПредставництво Ірану в ООН заявило, що у випадку атаки Ізраїлю на Ліван розпочнеться «війна на знищення». Для цього залучать усі фронти опору.

Ізраїльська армія заявила, що завдала удару та знищила Мохаммеда Насера ​​з «Хезболли», назвавши його командиром підрозділу, відповідального за обстріл Ізраїлю з південно-західного Лівану.

Насер, убитий авіаударом поблизу міста Тир на півдні Лівану, був одним із найвищих командирів Хезболли, які загинули під час конфлікту, повідомили два джерела в Лівані.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що ізраїльські війська завдають «дуже сильних ударів по Хезболлі щодня» і будуть готові вжити будь-яких необхідних заходів проти угруповання, хоча сторона віддає перевагу досягненню домовленості шляхом переговорів.

Джерела в Лівані заявили, що Насер відповідав за частину операцій Хезболли на кордоні. Одне з джерел повідомило, що також був вбитий другий боєць Хезболли та цивільний.

За словами джерел, Насер мав такий же ранг і значення, як і Талеб Абдалла, головний командир, який був убитий ізраїльським ударом у червні, що спонукало Хезболлу випустити у відповідь найбільший залп безпілотників і ракет.

У заяві ізраїльських військових говориться, що Насер і Абдалла були двома найбільш значущими терористами Хезболли на півдні Лівану. Високопоставлений політик Хезболли Хасан Фадлаллах сказав, що Насер знав, що він є мішенню, але не залишав поле бою дев'ять місяців.

За даними Reuters, внаслідок ізраїльських атак у Лівані загинуло понад 300 бойовиків Хезболли та 87 мирних жителів. Ізраїль заявив, що внаслідок вогню з Лівану загинули 18 солдатів і 10 мирних жителів.

Нагадаємо, нещодавно розвідка США повідомляла, що масштабне протистояння між Ізраїлем і Хезболлою, ймовірно, спалахне в найближчі кілька тижнів, якщо Єрусалим і ХАМАС не досягнуть угоди про припинення вогню в Газі.

А 1 липня прем'єр-міністр Iзраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що країна продовжуватиме бойові дії в секторі Газа, доки ХАМАС не буде знищений і «всі інші цілі війни не будуть досягнуті».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: