ЗМI дізналися, коли Iран планує вдарити по Iзраїлю

Читать на русском
Джерела західної розвідки повідомили, що Іран планує атакувати Ізраїль у день Тиша Бе-Ав - день катастрофи єврейського народу, а саме 12-13 серпня.
Фото: Reuters

Іран планує атакувати Ізраїль 12 та 13 серпня на Тиша Бе-ав - день катастрофи єврейського народу.

Про це пише The Jerusalem Post.

США перекинуть на Близький Схід додаткові бойові літаки у відповідь на погрози від Ірану – ЗМІСполучені Штати готуються направити додаткові бойові літаки на Близький Схід у відповідь на погрози Ірану атакувати Ізраїль.

Джерела західної розвідки повідомили, що у них є докази того, що Іран планує атакувати Ізраїль у день Тиша Бе-Ав - день катастрофи єврейського народу, а саме 12-13 серпня. Атака планується у відповідь на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Зазначають, що атака Ірану можливо буде скоординована з «Хезболлою», терористичним угрупуванням, яке підтримується Іраном і розташоване в Лівані.

На Тиша Бе-Ав євреї оплакують знищення Першого та Другого храмів. Під час щорічного заходу є піст, жалоба та практика самозречення.

ЗМI пишуть, що напад на Ізраїль у священний день жалоби може надати емоційний та психологічний вплив на ізраїльтян.

Нагадаємо, голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію було вбито 31 липня вранці в Тегерані.

Згодом верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї віддав наказ Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти за вбивство в Тегерані лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

А 3 серпня стало відомо, що Ізраїль завдав авіаудар по західному березі річки Йордан й ліквідував командира ХАМАСу та чотирьох бійців «Ісламського джихаду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: