Ердоган пригрозив, що Туреччина може «увійти до Ізраїлю» – йому відповіли

Читать на русском
Ердоган заявив, що Туреччина може увійти до Ізраїлю. В Ізраїлі порівняли його із Саддамом Хусейном та попередили про наслідки агресії.
Фото: AP

Президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Туреччина може «увійти» до Ізраїлю, як вона це робила в минулому в Лівії та Нагірному Карабаху.

Його цитує Reuters.

Ізраїль пригрозив Лівану загрозою «руйнівної війни»Ізраїль попередив Ліван про загрозу війни та заявив, що уникнути ї можна шляхом роззброєння та відведення сил Хезболли.

Ердоган, який люто критикує наступ Ізраїлю в Секторі Гази, заявив на зустрічі своєї Партії справедливості та розвитку: «Ми повинні бути дуже сильними, щоб Ізраїль не міг робити ці безглузді речі з Палестиною. Так само, як ми увійшли в Карабах, так само, як ми увійшли до Лівії, ми можемо зробити те саме з ними».

У відповідь міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац порівняв Ердогана з колишнім іракським диктатором Саддамом Хусейном.

«Ердоган іде шляхом Саддама Хусейна і загрожує напасти на Ізраїль. Йому слід згадати, що там сталося і чим це закінчилося», — написав Кац у соцмережі X.

Після цього міністерство закордонних справ Туреччини порівняло прем'єра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу з Адольфом Гітлером.

«Так само, як прийшов кінець геноциду Гітлеру, прийде і кінець геноциду Нетаньягу. Так само, як були притягнуті до відповідальності нацисти, які вчинили геноцид, ті, хто прагне знищити палестинців, також будуть притягнуті до відповідальності», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Ізраїль відкликав своїх дипломатів із Туреччини після різких заяв Ердогана на адресу країни.

У квітні Ердоган заявив про розрив торговельних відносин із Ізраїлем.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: