Байден та Нетаньягу обговорили ситуацію в Газі

Читать на русском
Президент США та прем'єр-міністр Iзраїлю поговорили про розвиток подій у Газі та майбутню угоду про звільнення заручників.
Фото: AP

Президент США Джо Байден зустрівся з прем’єр-міністром Iзраїлю Беньяміном Нетаньягу в Білому домі. Лідери країн обговорили поточну ситуацію в Газі.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Прокурор МКС запросив ордери на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАС: реакція країн світуПрокурор МКС запросив ордери на арешт лідерів Ізраїлю та ХАМАС. Думки країн щодо цього розділилися, докладніше – на інфографіці.

«Президент і прем'єр-міністр детально обговорили розвиток подій у Газі та поточні переговори про припинення вогню та угоду про звільнення заручників. Президент Байден висловив необхідність усунути недоліки, що залишилися, завершити угоду якомога швидше, повернути заручників додому та досягти остаточного припинення війни в Газі», – йдеться у повідомленні.

Байден також підняв тему гуманітарної кризи в Газі, необхідність усунути будь-які перешкоди для надходження допомоги та відновлення базових послуг для тих, хто її потребує, і критичну важливість захисту життя цивільного населення під час військових операцій.

На завершення президент Байден підтвердив непохитну відданість Сполучених Штатів безпеці Ізраїлю від усіх загроз з боку Ірану та його ставлеників, включаючи ХАМАС, Хезболлу та хуситів.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що один з лідерів ХАМАС на Західному березі річки Йордан помер під час ув'язнення в Ізраїлі. Смерть настала внаслідок погіршення стану здоров'я.

Також повдомляють, що Ізраїль та ХАМАС майже домовилися про припинення вогню та звільнення заручників, які утримуються у Секторі Гази. Обидві сторони все ще мають деякі питання, які необхідно вирішити, однак вони налаштовані укласти угоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: