МЗС закликало українців утриматися від поїздок до Ізраїлю та Лівану

Читать на русском
МЗС України оновило рекомендації щодо перебування громадян на території Ізраїлю та Лівану на тлі погіршення ситуації з безпекою на Близькому Сході.
Фото: RFE/RL

МЗС України оновило рекомендації щодо перебування громадян на території Ізраїлю та Лівану на тлі погіршення безпекової ситуації на Близькому Сході.

Заява була опублікована на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства.

Хто з лідерів та командирів ХАМАС був ліквідований після нападу на ІзраїльІзраїль після нападу бойовиків ХАМАС у жовтні систематично знищує лідерів угруповання. Більше – на інфографіці.

МЗС закликало українців утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю та Лівану до стабілізації ситуації.

Крім того, громадянам, які вже перебувають у Лівані, рекомендують залишити територію країни.

«Окремо рекомендуємо утриматися від поїздок до територій, що межують з ліванським та сирійським кордоном; територій, що межують із Сектором Гази; територій Західного берегу річки Йордан...утриматися від поїздок до територій, що межують з сирійським кордоном; територій, що межують з ізраїльським кордоном на південь від річки Літані; до таборів біженців Нахр Аль-Баред і Беддаві поблизу Тріполі, Айн Аль-Хільвех і Міех Мієх поблизу міста Сайда; Долини Бекаа та південного передмістя Бейрута, району Дахіє», – вказано у повідомленні.

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїл Ханія. Він і один із його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти.

У четвер президент США Джо Байден підтвердив готовність підтримати оборону Ізраїлю від терористичних ісламських нападів на Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: