«Хезболла» завдала масованого ракетного удару по Ізраїлю

Читать на русском
У ніч на 2 серпня терористи Хезболли вдарили ракетами по Iзраїлю. Частину з них перехопили сили ППО. ЦАХАЛ завдала удару по терористах у відповідь.
Фото ілюстративне: Getty Images

У ніч на 2 серпня терористи ісламського руху «Хезболла» завдали масованого ракетного удару по території Ізраїлю. ЦАХАЛ відкрила вогонь у відповідь по Лівану.

Про це повідомляє Армія оборони Ізраїлю.

Лідер Iрану наказав завдати удару по Iзраїлю за вбивство Ханії – NYTВерховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї віддав наказ атакувати Iзраїль в якості помсти за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Повідомляють, що близько 21:44 бойовики з Лівану атакували ракетами район Західної Галілеї. Частину з них перехопили сили ППО, а решта впала на відкритій місцевості. Інформації про постраждалих поки немає.

Незабаром після атаки, Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) вдарила по пусковій установці «Хезболли» в районі Ятера на півдні Лівану, звідки були запущені ракети. Крім того, артилерія ізраїльтян відкрила вогонь для усунення загроз в районах Рмайх та Рам'є на півдні Лівану.

У телеграм-каналах зазначають, що усього терористи випустили близько 25 ракет. Також додають світлини та відео обстрілу та збиття ракет.

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю у вівторок, 30 липня, атакувала столицю Лівану Бейрут. Ціллю авіаудару був високопоставлений командир угруповання «Хезболла».

31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханію. Він і один з його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

Згодом верховний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї віддав наказ Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти за вбивство Ханії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: