США перекинуть на Близький Схід додаткові бойові літаки у відповідь на погрози від Ірану – ЗМІ

Читать на русском
Сполучені Штати готуються направити додаткові бойові літаки на Близький Схід у відповідь на погрози Ірану атакувати Ізраїль.
Фото: Getty Images

Сполучені Штати готуються направити додаткові бойові літаки на Близький Схід у відповідь на погрози Ірану атакувати Ізраїль.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на джерела.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

Один із чиновників заявив журналістам, що американські сили в регіоні мають намір вжити «необхідних заходів», щоб підвищити боєздатність і захистити війська США та союзників.

Кількість літаків для відправки все ще обговорюється. Очікується, що найближчим часом операцію офіційно схвалять високопосадовці, включаючи міністра оборони Ллойда Остіна.

Чиновники також заявили, що США прагнуть відкалібрувати свої дії, щоб якнайшвидше відправити достатню кількість потрібних типів літаків для захисту Ізраїлю, не створюючи при цьому враження ескалації конфлікту.

Нагадаємо, 31 липня вранці було вбито голову політичного бюро організації ХАМАС Ісмаїла Ханія. Він та один із його охоронців загинули під час нападу на його резиденцію в Тегерані.

Згодом верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї наказав Ірану завдати прямого удару по Ізраїлю в якості помсти.

У четвер президент США Джо Байден підтвердив готовність підтримати оборону Ізраїлю від терористичних ісламських нападів на Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: