По 150 тисяч гривень за виїзд до Молдови: прикордонники затримали вантажівку із 48 ухилянтами

Читать на русском
48 чоловіків призовного віку намагалися у КАМАЗі виїхати до Молдови, їх затримали на Одещині. Вартість поїздки становила по 150 тисяч гривень із кожного.
Фото: ДПСУ

На Одещині було затримано велику групу порушників державного кордону: 48 чоловіків призовного віку намагалися в автомобілі «КАМАЗ» виїхати до Молдови.

Про це повідомляє Прикордонна служба.

Прикордонники розповіли, як зросли «тарифи» за втечу за кордон для ухилянтівПрикордонники фіксують, що деякі українці заплатили 18 чи навіть 20 тисяч доларів, щоб незаконно втекти за кордон.

Відстежити порушників удалося за допомогою безпілотника. Вантажівку зупинили на околиці села Чорна Подільського району: усередині було 48 чоловіків, яких обіцяли незаконно доставити до Молдови через придністровський сегмент.

Як з'ясували прикордонники, за поїздку кожен із них мав заплатити 150 тисяч гривень. Цю суму вони мали оплатити організатору – адміну одного з Telegram-каналів, у разі їх успішного переправлення. Щоб дістатися кордону, чоловіків на певних місцях зупинки забирав водій вантажівки.

На чоловіків склали протоколи за спробу незаконного перетину кордону, а також притягли до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму.

Нагадаємо, попередній антирекорд за кількістю затриманих ухилянтів був у червні: на Одещині зупинили чотири мікроавтобуси з 47 чоловіками, які намагалися незаконно перетнути кордон.

Раніше на Закарпатті за 50 метрів від кордону з Румунією прикордонники затримали ухилянтів, які збиралися переплисти Тису.

У липні українські прикордонники затримали 17 військовозобов'язаних, які намагалися потрапити до Молдови незаконним шляхом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: