«Заробляли» на ухилянтах до 150 тисяч доларів: в одному з ТЦК викрили корупційну схему

Читать на русском
Співробітники ТЦК на Тернопільщині щомісяця отримували хабарі на 100-150 тисяч доларів за так звану  допомогу ухилянтам.
фото Нацполіція

Поліція Тернопільщини ліквідувала корупційну схему представників районного ТЦК. За кожну послугу вони брали від 1 до 15 тисяч доларів.

Про це розповіли у пресслужбі Нацполіції.

Ухилення від мобілізації та порушення правил військового обліку: як штрафуватимутьНа інфографіці – які штрафи загрожують за порушення правил призову, а також за порушення правил мобілізації.

Злочинний план для охочих уникнути мобілізації налагодили посадовці одного з районних ТЦК Тернопільської області.

«Кожна послуга, яку «надавали посадовці», мала свою ціну. Сума коливалася від тисячі до 15 тисяч доларів. За оновлення військових даних із проставленням відповідного штрихкоду в тимчасовому посвідченні військовозобов’язаного, а також з перспективою уникнути мобілізації хотіли до 2000 доларів», – розповіли в поліції.

Від 5000 до 15 000 тисяч доларів «коштував» вплив на членів ВЛК з метою списання з військової служби, а також за допомогу в переведенні з бойових частин у тилові з перспективою звільнення з війська.

А за місяць «заробітки» посадовців становили від 100 000 до 150 000 доларів.

Нагадаємо, на Одещині викрили суддю, який за хабарі випустив за кордон понад 1000 ухилянтів. А у Раді розповіли, скільки мільйонів українців підпадають під штрафи через неоновлення даних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: