У Раді розповіли, скільки мільйонів українців підпадають під штрафи через неоновлення даних

Читать на русском
Оновлення військово-облікових даних проігнорували щонайменше 6 мільйонів військовозобов'язаних чоловіків. Тепер їм усім загрожують штрафи.
Фото: РБК-Україна

Оновлення військово-облікових даних проігнорували щонайменше 6 мільйонів військовозобов'язаних чоловіків. Тепер їм усім загрожують штрафи.

Про це повідомив заступник комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради Андрій Осадчук у коментарі Українським новинам.

У Генштабі відповіли, коли можуть накласти арешт на майно або рахунки військовозобов'язаногоНакласти арешт на майно або рахунки військовозобов'язаного можуть лише у разі несплати штрафу за неоновлені дані.

«Оновились десь 4 мільйони 200. Десь такі цифри я чув станом на вчора-позавчора. При тому, що чоловіків, які підпадають під оновлення, їх близько 11 мільйонів 100 тисяч. Відповідно, нескладна арифметика говорить про те, що у нас мінімум мільйонів 6 людей підпадають під автоматичне притягнення до адміністративної відповідальності», – сказав він.

Нардеп також розкритикував організацію оновлення даних військовозобов'язаних. За його словами, процес було проведено «бездарно».

«Якщо у вас в результаті 6 мільйонів порушників, то напевно щось ви не так робили. А «не так» – це те, що зробили пізно і похапцем», – наголосив він.

Нагадаємо, на оновлення даних військовозобов'язаним дали 60 днів, термін сплив 16 липня. За даними Міноборони, за цей час дані оновили майже 4,7 млн людей.

У Міноборони вже заявили, що автоматично виписувати штрафи за невідновлення даних не будуть. Також повідомлялося, що про такий штраф можна буде дізнатися в «Дії».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: