В Україні зафіксовано першу смерть від нового штаму коронавірусу FLiRT

Читать на русском
Летальний випадок зафіксовано на Iвано-Франківщині. 11 липня померла 80-річна жінка, у якої раніше підтвердили новий штам COVID-19.
Фото: Getty Images

На Івано-Франківщині зафіксовано перший летальний випадок від нового субваріанту коронавірусу Omicron - FLiRT. Померла 80-річна жінка, яка хворіла на новий штам COVID-19. Її інфікування підтвердили у лабораторії.

Про це у коментарі Суспільному розповів генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук.

Вчені заявили про створення універсальної вакцини від коронавірусуУчені з Кембриджа представили вакцину від коронавірусу, включно з різновидами, про які поки що нічого не відомо.

Зазначають, що 80-річна жінка — жителька однієї з громад Івано-Франківського району.

«Лабораторно ми підтвердили, що в її організмі був субваріант FLiRT класичного штаму Omicron. Жінка мала також супутні захворювання — цукровий діабет, ішемічну хворобу серця. Основним діагнозом була коронавірусна хвороба, оскільки вона мала всі симптоми й це було клінічно й лабораторно підтверджено днями», — розповів Савчук.

Пенсіонерка була госпіталізована з виокою температурою та у важкому стані. Після курсу лікування її стан стабілізувався.

«Жінку перевели у терапевтичне відділення і після того через декілька днів, 11 липня, вона померла. Тобто з часу госпіталізації до моменту, коли їй стало гірше і пацієнтка померла, минуло 20 днів. Медики надавали всю можливу допомогу, але COVID-19 забрав її життя», — додає лікар.

За словами Савчука, у регіоні субваріант FLiRT наразі підтвердили лише у померлої пенсіонерки. Однак коронавірусна хвороба активно поширюється.

«У понеділок, 5 серпня, ми мали 20 нових підтверджених випадків COVID-19, а сьогодні за день — діагностовані в лабораторії 63 випадки. Якщо порівняти між червнем і липнем, то ми маємо збільшення кількості хворих на 11%», — зазначив Савчук.

Нагадаємо, цього тижня в МОЗ повідомили, що зафіксовано три випадки нового субваріанту коронавірусу Omicron.

Також нещодавно МОЗ назвали особливості нового субваріанту коронавірусу FLiRT. За даними міністерства, новий штам вірусу ще швидше передається від людини до людини і ще більшою мірою уникає імунної відповіді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: