Ще одна країна вирішила розірвати дипломатичні відносини з Україною

Читать на русском
Уряд Ніґеру, слідом за сусідньою державою Малі, оголосив про розрив дипломатичних відносин з Україною.
Ілюстративнефото: УНІАН

Африканська держава Ніґер вирішила розірвати дипломатичні відносини з Україною слідом за Малі.

Про це повідомляє видання Al Arabiya.

«Продовження буде»: у ГУР прокоментували знищення загону «вагнерівців» у МаліВ українській розвідці анонсували нові операції проти найманців із російської ПВК Вагнер на території Африки.

Як зазначається, у вівторок, 6 серпня, Ніґер оголосив, що розриває дипломатичні відносини з Україною «з негайним вступом в силу».

Під час трансляції на державному телебаченні речник уряду Амаду Абдрамане заявив, що Ніґер, де при владі зараз військова хунта, «звернувся до Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй з метою ухвалення рішення щодо української агресії».

Це сталось через два дні після того, як Малі звинуватила Київ у нібито підтримці дій повстанців-туарегів, які нещодавно розгромили колону малійських військових та російських найманців ПВК «Вагнера».

Нагадаємо, перехідний уряд Республіки Малі повідомив про розрив дипломатичних відносин з Україною в ніч проти 5 серпня. У Бамако звинуватили Київ у підтримці повстанців-туарегів, а також міжнародного тероризму.

Днями стало відомо, що на півночі Малі неподалік кордону з Алжиром повстанці з племен туарегів убили та поранили десятки солдатів та найманців «Вагнера». Серед загиблих був пропагандист найманців, автор російського каналу Grey Zone Микита Федянін.

Міністерство закордонних справ назвало «недалекоглядним та поспішним» рішення перехідного уряду Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною і пообіцяло відповісти на політико-дипломатичному рівні.

Водночас, Верховна Рада вважає, що рішення перехідного уряду Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною не матиме серйозних наслідків для Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: