Iран передасть росії сотні балістичних ракет – Reuters

Читать на русском
Європейській розвідці стало відомо, що Iран готується найближчим часом передати рф сотні балістичних ракет Fath-360.
Фото: Reuters

Джерела в європейській розвідці повідомляють, що Іран незабаром поставить росії сотні балістичних ракет.

Про це пише Reuters.

Десятки російських військовослужбовців навчаються в Ірані використовувати систему балістичних ракет Fath-360. Незабаром вони очікують поставки рф сотень ракет із супутниковим наведенням для війни в Україні.

Вважається, що представники російського міністерства оборони підписали 13 грудня в Тегерані контракт з іранськими офіційними особами.

Зазначають, що москва володіє власними балістичними ракетами, але постачання Fath-360 може дозволити росії використовувати більше свого арсеналу для цілей за лінією фронту. В той час іранські боєголовки будуть використовувати для цілей на ближчій відстані.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що наприкінці липня росія готувалася постачати ракети та іншу військову техніку повстанцям-хуситам у Ємені, але в останню хвилину відмовилася під тиском США й Саудівської Аравії.

Також повідомлялось, що економіка КНДР зросла на тлі постачання зброї росії. Зазначають, що реальний ВВП Північної Кореї зріс на 3,1%, порівняно з попереднім роком. До цього економіка країни скорочувалася три роки поспіль, а це зростання стало найбільшим з 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: