Міноборони рф вперше згадало у зведенні бої на околицях Суджі

Читать на русском
Росіяни офіційно визнали, що бої в Курській області рф дійшли до міста Суджа і Суджанського району.
колаж informator.ua

Російське Міністерство оборони визнало, що бої у Курській області дійшли до міста Суджа, де знаходиться станція, через яку йде транзит російського газу через Україну до Європи. До цього росіяни не згадували бої у Суджі.

Про це йдеться у зведенні Міноборони рф в п'ятницю, 9 серпня.

«Протягом доби активними діями підрозділів угруповання військ Північ і резервів, що підійшли, ударами армійської авіації, вогнем артилерії припинялися спроби рейдових дій підрозділів противника вглиб російської території на курскому напрямку», – йдеться у зведенні.

Росіяни заявили, що нібито «здійснили вогневе ураження» живої сили та техніки українських бійців біля населених пунктів Дар'їно, Гоголівка, Мілова у Суджанському районі, на західній околиці Суджі, а також біля Нікольского у Курчатівського району.

Крім того, російські військові стверджують, що нібито атакували авіацією та ракетними системами резерви у Сумській області.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація, що ЗСУ взяли під контроль газовимірювальну станцію Суджа в Курській області рф.

У той же час Economist написав про те, що захоплення АЕС під час операції в Курській області малоймовірне. Більш реальною метою ЗСУ є створення буферної зони на кордоні, це може стати важелем тиску на переговорах.

В ISW заявили, що геолокаційні знімки та російські заяви вказують на те, що українські сили просунулися на 35 км вглиб Курської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: