На Херсонщині розширили зону обов'язкової евакуації

Читать на русском
На Херсонщині оголосили обов'язкову евакуацію з 50 населених пунктів, розташованих вздовж річки Дніпро.
Фото: Getty Images

На Херсонщині розширили перелік населених пунктів, де оголошено обов’язкову евакуацію населення. Всього – 50 населених пунктів, розташованих вздовж річки Дніпро.

Про це повідомляє очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«Спільно з начальником ГУ Нацполіції в Херсонській області Ігорем Королем ухвалили рішення розширити перелік населених пунктів для обов’язкової евакуації населення», - йдеться у повідомленні.

Причиною такого рішення стало посилення російського терору. За словами очільника ОВА, окупанти застосовують усю наявну зброю, активізували використання дронів. За останній місяць через ворожі удари було зафіксовано вдвічі більше постраждалих серед мирних жителів, серед них - діти.

Серед населених пунктів, в яких вводять обов'язкову евакуацію Шляхове, Томарине, Новоолександрівка, Гончарне, Новодмитрівка, Ромашкове, Першотравневе, мікрорайони Гідропарк та Нафтогавань Херсона (вздовж вул.Морської піхоти, а також прилеглих до неї вулиць та провулків). Всього - 50 населених пунктів, розташованих уздовж річки Дніпро.

«Прошу всіх, хто залишається в громадах зі складною безпековою ситуацією, евакуюйтеся. Подбайте про життя дітей. Дайте їм змогу навчатися, розвиватися і жити у безпеці», - закликав Прокудін.

Нагадаємо, 9 серпня на Донеччині розширили зону примусової евакуації дітей. Евакуація дітей відбудеться з їхніми батьками або іншими законними представниками із селищ Цукурине, Іллінка та села Ізмайлівка Покровського району Донецької області.

Також раніше влада Сумської області оголосила обов'язкову евакуацію з п'яти громад регіону у зв'язку зі складною ситуацією з безпекою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: