У липні втрати серед цивільних українців були найвищими з жовтня 2022-го – ООН

Читать на русском
В ООН підрахували втрати серед цивільних в Україні у липні цього року. Загинуло, за офіційними даними, близько 220 українців.
фото ДСНС

У липні цього року кількість загиблих та поранених серед цивільного населення в Україні є найбільшою з жовтня 2022 року.

Про це йдеться у звіті Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Наймасштабніші теракти росіян в Україні під час великої війниНа інфографіці – найкривавіші теракти росіян під час великої війни. Окупанти продовжують тероризувати українців ракетними та дроновими атаками.

За даними моніторингу, у липні продовжилася тенденція зростання кількості втрат серед цивільних осіб, яка розпочалася з березня 2024 року.

За підрахунками ООН, у липні внаслідок атак російської армії минулого місяця загинули щонайменше 219 цивільних осіб та 1018 отримали поранення.

«Кількість втрат серед цивільних осіб у липні була найвищою з жовтня 2022 року, коли загинуло 317 цивільних осіб та 795 було поранено», – йдеться у звіті.

Найбільша кількість втрат була зафіксована 8 липня, коли російські війська завдали ударів ракетами по Києву, Дніпру, Кривому Розі (Дніпропетровська область) та Київській області.

Всього під час атак 8 липня загинули щонайменше 43 цивільні особи, у тому числі 5 дітей, а 147 отримали поранення, у тому числі 7 дітей, наголошується у звіті місії.

Як повідомляється, найбільшу кількість втрат серед цивільних осіб було завдано тоді, коли ракета або уламки ракети, збитої ППО, потрапили до житлового будинку у Шевченківському районі Києва (13 загиблих та 20 поранених), бізнес-центр у Солом'янському районі Києва (6 загиблих та 10) поранених), медичний центр у Дніпровському районі Києва (9 загиблих та 5 поранених), дитячу лікарню Охматдит у Києві (2 загиблих та 18 поранених) та адміністративні будівлі ремонтно-механічного заводу у Кривому Розі (10 загиблих, 46 поранених).

Нагадаємо, цього тижня росіяни вдарили по супермаркету у Костянтинівці на Донеччині. Загинули 14 людей, ще 43 поранені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: