ЗСУ контролюють близько 1000 квадратних кілометрів території росії – Сирський

Читать на русском
ЗСУ продовжують проводити операцію в Курській області, за минулі дні вдалося захопити приблизно 1000 квадратних кілометрів території росії.
Фото: t.me/osirskiy

Сили оборони України продовжують проводити операцію на території Курської області росії.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у ході засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Зеленський вперше офіційно підтвердив операцію ЗСУ в Курській області росіїПрезидент Володимир Зеленський на Ставці підтвердив операцію Сил оборони України на території Курської області рф.

За його словами, зараз під контролем українських сил перебуває близько однієї тисячі квадратних кілометрів території росії.

«Угруповання військ виконує поставлені задачі, бої йдуть фактично по всьому фронту, ситуація перебуває під нашим контролем», - заявив головнокомандувач.

Президент Володимир Зеленський у відповідь на доповідь Сирського подякував усім солдатам і командирам.

Нагадаємо, під час Ставки Зеленський вперше офіційно підтвердив операцію ЗСУ у Курській області росії.

Сьогодні глава Курської області доповів путіну, що українські сили взяли під контроль щонайменше 28 населених пунктів. У росії додали, що глибина проникнення на територію регіону становить 12 км, ширина по фронту - 40 км.

Раніше в The Economist заявили, що росія переміщає війська до Курської області з інших ділянок фронту не так швидко, як хотілося б ЗСУ. В ISW при цьому вважають, що Кремль намагається зменшити масштаб подій у Курській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: