Курська АЕС готується до зупинки станції, якщо туди зайдуть українські війська – росЗМІ

Читать на русском
Працівників Курської АЕС готуються до зупинки станції, якщо туди дійдуть українські військові. Вони думають, що ЗСУ хочуть обміняти її на Запорізьку АЕС.
фото ГУР

Працівників Курської АЕС готуються до зупинки станції, якщо туди дійдуть українські військові. Вони думають, що ЗСУ хочуть обміняти її на Запорізьку АЕС.

Про це повідомляє «Горизонтальна росія (7х7)» та телеканал RTVi.

Що відомо про Курську АЕС у російському КурчатовіНа інфографіці – що відомо про Курську атомну електростанцію, яка знаходиться у російському Курчатові.

За повідомленням російських ЗМІ, серед мешканців Курська існує думка, що ЗСУ хочуть дійти до АЕС у Курчатові та обміняти її на Запорізьку АЕС. Наразі за їхньою інформацією, персонал станції готовий зупинити її роботу, якщо туди дійдуть українські військові.

«Оперативний персонал готовий. Тобто, якщо таки зайдуть на територію, діючі блоки одразу зупинять. Це один із можливих варіантів», – йдеться у дописі.

Також відзначають, що якщо доведеться зупинити роботу станції, то електроенергія надходитиме мешканцям з головного резервного фонду. Наразі, як стверджують в рф, АЕС охороняють військові, а будівництво АЕС-2 призупинили до середини серпня.

Нагадаємо, росіяни висловлювали припущення про те, що Україна хоче захопити Курську АЕС у Курчатові. The Economist з посиланням на джерела в Генштабі написало, що такий варіант є малоймовірним – для цього потрібно подолати 60-кілометровий марш від кордону та зібрати набагато більші сили.

Тим часом росія заявила, що посилила охорону атомної станції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: