У липні рівень захворюваності на COVID-19 зріс у шість разів – Кузін

Читать на русском
В Україні за місяць у шість разів зросла захворюваність на коронавірус – майже 12 тисяч випадків у липні проти 2 тисяч у червні.
radiosvoboda.org

В Україні в липні рівень захворюваності на коронавірус зріс у шість разів – було зафіксовано близько 12 тисяч випадків порівняно з 2 тисячами у червні.

Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

COVID-19 переходить до категорії сезонних захворювань – санлікарCOVID-19 поширюватиметься кожен осінньо-зимовий період, також він продовжуватиме мутувати.

Він зазначив, що в Євросоюзі та США також значно зростає показник захворюваності на коронавірус.

«Така сама ситуація спостерігається в Україні. Якщо умовно за червень ми спостерігали 2 тисячі випадків, то бачимо суттєве зростання у липні – вже майже 12 тисяч. Тобто, досить суттєве зростання показників захворюваності», – розповів Кузін.

При цьому рівень навантаження на лікарняну систему невеликий: на стаціонарному лікуванні трохи більше 2,5 тисяч осіб.

«Такі показники, які ми зараз спостерігаємо в Україні, ще не говорять про те, що розпочався епідемічний сезон чи що потрібно вводити якісь обмежувальні заходи. Але, дійсно, показники досить високі і не характерні через те, що зазвичай ми починали спостерігати перше зростання, починаючи з вересня. А тут на місяць раніше ми вже бачимо таке зростання», – зазначив санітарний лікар.

Зростання захворюваності на COVID-19 в Україні та поширення нових субваріантів коронавірусу OmicronMedia Center Ukraine

Нагадаємо, в Івано-Франківській області зафіксовано перший летальний випадок від нового субваріанту коронавірусу Omicron – FLiRT.

У МОЗ розповідали про особливості нового субваріанту коронавірусу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: