Росія незабаром може вдатися до інсценування злочинів на Курщині – СБУ

Читать на русском
Служба безпеки зробила заяву щодо ворожих ІПСО, які незабаром можуть запустити росіяни на тлі подій у Курській області.
hromadske

Служба безпеки фіксує спроби спецслужб рф використовувати ситуацію в Курській області для безпідставних звинувачень українських бійців у скоєнні воєнних злочинів.

Про це йдеться у заяві пресслужби СБУ 12 серпня.

Кремль намагається применшити масштаб подій у Курській області – ISWОголошенням контртерористичної операції, а не стану війни чи воєнного стану, Кремль хоче запобігти внутрішній паніці або реакції у відповідь.

Так, у СБУ є підстави стверджувати, що найближчим часом російські спецслужби можуть вдатися до інсценування злочинів зокрема щодо цивільного населення Курської області, щоб надалі звинуватити в їх скоєнні українську сторону.

«СБУ попереджає, що такі спроби є марними, і не впливатимуть ні на наступальні дії ЗСУ, ні на думку міжнародних партнерів нашої держави. Адже Сили оборони України довели всьому світові, що чітко дотримуються правил та звичаїв ведення війни.. І жодні ворожі ІПСО не стануть цьому на заваді», – сказано у заяві.

У СБУ додали, що російська сторона створює та поширює різноманітні фейки та інформаційні вкиди, які не мають нічого спільного з реальністю.

Такі інформаційно-психологічні спецоперації ворога пов'язані насамперед із неможливістю ефективно протидіяти наступальним діям ЗСУ.

Нагадаємо, українські війська просунулися в глиб території рф щонайменше на 35 км. Це стало найзначнішим наступом України з осені 2022 року.

Сьогодні російському диктатору володимиру путіну доповіли, що ЗСУ контролюють 28 населених пунктів у Курській області.

Але за оновленими даними аналітичного проекту DeepState, ЗСУ контролює орієнтовно 44 населені пункти в Курській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: