Путін знову висловився про ситуацію у Курській області і озвучив задачі армії рф на цьому напрямі

Читать на русском
Російський диктатор володимир путін провів нараду щодо ситуації в Курській області, в ході якої зробив кілька заяв.
Фото: Getty Images

Російський диктатор володимир путін провів нараду щодо ситуації в Курській області, в ході якої зробив кілька заяв.

Його слова цитують пропагандистські ЗМІ.

Росія переміщує до Курської області не так багато сил, як хотілося б ЗСУ – EconomistРосіяни на тлі боїв у Курській області знімають із інших ділянок фронту не так багато сил, як хотілося б Україні.

Згідно з версією путіна, метою «нападу ЗСУ» на Курську область є спроба зупинити наступ окупаційного угруповання рф на сході України. Крім того, він вважає, що Київ цією атакою намагається покращити свої переговорні позиції у майбутньому.

«Але про які переговори взагалі може йтися з людьми, які без розбору завдають ударів по мирних людях, цивільній інфраструктурі або намагаються створити загрозу об'єктам ядерної енергетики. Про що з ними взагалі можна говорити?» – стверджує диктатор.

Путін також вимагає від своєї армії «видавити противника» з території росії і забезпечити надійне прикриття державного кордону.

«Це буде зроблено. Але головне зараз – вирішення актуальних завдань, які складаються на даний момент часу та виходячи з прогнозів розвитку ситуації», – вважає він.

Губернатор Курської області Олексій Смирнов, який також був на нараді, повідомив, що глибина проникнення на територію регіону становить 12 км, ширина фронту – 40 км. За його словами, під контролем українських сил у Курській області перебувають щонайменше 28 населених пунктів.

Нагадаємо, за даними російської влади на 10 серпня, із прикордонних районів Курської області на тлі просування ЗСУ евакуювали вже понад 76 тисяч жителів.

Раніше окупанти запровадили режим контртерористичної операції на території Курської, Брянської та Бєлгородської областей рф через нібито загрозу з боку України.

У ISW при цьому вважають, що Кремль намагається применшити масштаб подій у Курській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: