У Курській області рф влада закликала евакуюватися з ще одного району

Читать на русском
Глава Бєловського району Курської області рф Микола Волобуєв закликав місцеве населення до евакуації.
t.me/volobuevnvglava

Влада Бєловського району Курської області рф вранці в понеділок повідомила про напружену ситуацію і закликала місцевих жителів евакуюватися.

Повідомлення про це оприлюднив голова Бєловського району Курської області Микола Волобуєв у своєму Telegram-каналі.

Кремль намагається применшити масштаб подій у Курській області – ISWОголошенням контртерористичної операції, а не стану війни чи воєнного стану, Кремль хоче запобігти внутрішній паніці або реакції у відповідь.

Російський чиновник заявив, що ситуація «дуже напружена». При цьому питання евакуації доручили самим цивільним.

«Хто може – самостійно прибути до пункту збору села Довгі Буди до сільради або до населеного пункту Бушмено Обоянського району. Буде надано автобуси. Хто ще залишився на території, переконливе прохання до всіх мешканців покинути район», – написав Волобуєв.

Зазначимо, Бєловський район включає понад три десятки населених пунктів. А цивільному населенню пропонується евакуація, лише якщо вони самостійно дістануться зазначеного населеного пункту.

Нагадаємо, за даними російської влади на 10 серпня, із прикордонних районів Курської області на тлі просування ЗСУ евакуювали вже понад 76 тисяч жителів.

Раніше окупанти запровадили режим контртерористичної операції на території Курської, Брянської та Бєлгородської областей росії через нібито загрозу з боку України.

У частині Бєлгородської області рф також оголошено евакуацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: