У ВМС назвали кількість ворожих ракетоносіїв у Чорному морі

Читать на русском
У Чорному морі зараз один ракетоносій росіян, у Середземному чергують два російські кораблі.
Міноборони рф

У Чорному морі знаходиться один ракетоносій росіян із залпом до 4 ракет, у Середземному – два російські кораблі.

Про це повідомили Військово-морські сили ЗСУ у Telegram.

У ВМС пояснили, чому частина кораблів Чорноморського флоту рф все ще залишається у КримуРосія вивела з Криму більшу частину свого Чорноморського флоту, але деякі судна все ще залишаються в портах окупованого півострова.

Так, станом на ранок понеділка в Чорному морі знаходиться 1 ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет «Калібр» із загальним залпом до 4 ракет, а в Середземному морі 2 ворожих корабля, з яких 1 є носієм крилатих ракет «Калібр» загальним залпом до 4 ракет.

В Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

«За добу в інтересах рф прохід Керченською протокою здійснили: до Чорного моря – 10 суден, з них 6 продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря – 11 суден, з них 4 рухались з протоки Босфор», – додали у ВМС.

Нагадаємо, в ніч на суботу бійці ВМС України завдали удару по одній з газових вишок у Чорному морі, де було обладнання росіян та частина особового складу.

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук уточнив пізніше, що це була операція Військово-Морських сил України та Головного управління розвідки Міноборони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: