У ВМС пояснили, чому частина кораблів Чорноморського флоту рф все ще залишається у Криму

Читать на русском
Росія вивела з Криму більшу частину свого Чорноморського флоту, але деякі судна все ще залишаються в портах окупованого півострова.
Фото: t.me/nexta_live

Росія вивела з Криму більшу частину свого Чорноморського флоту, але деякі судна все ще залишаються в портах окупованого півострова.

Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Втрати російського Чорноморського флоту у війні проти УкраїниНа інфографіці – російські кораблі та катери, потоплені та пошкоджені під час повномасштабної війни.

За його словами, йдеться про кораблі, які не мають озброєнь для безпосереднього ведення бойових дій. Їх не переганяють до Новоросійська, оскільки там банально вже немає вільного місця біля причалів.

«Їх просто ніде ставити...Ця база не була розрахована на те, щоб стати основною. Насправді це одна з основних причин, через які росія ще в 90-х почала грати в геополітичні ігри з Україною щодо Криму», - сказав Плетенчук.

Він додав, що ворог не поки що хоче переносити всю інфраструктуру флоту з Криму до Новоросійська через високі витрати і значну тривалість процесу.

«І тому вони зробили ставку на ці гібридні технології і залишилися в Криму. Тому що побудувати таку інфраструктуру в Новоросійську – це десятки років та мільярди доларів», – резюмував представник ВМС.

Нагадаємо, нещодавно Плетенчук повідомив, що росіяни вивели із Криму останній сторожовий корабель.

У ВМС також підрахували, скільки кораблів ворога вдалося знищити з початку війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: