Окупанти почали використовувати авіацію для захисту Кримського мосту – ВМС

Читать на русском
Росіяни після переміщення з Криму корабельного угруповання почали використовувати для захисту Керченського мосту авіацію.
Фото: Getty Images

Росіяни після переміщення з Криму корабельного угруповання почали використовувати для захисту Керченського мосту авіацію.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

Кримський міст: будівництво та руйнування «законної військової цілі №1»Україна планує нову атаку на Кримський міст, пишуть ЗМІ. На інфографіці – основні події за час його існування.

За його словами, окупанти в цілому продовжують проводити в районі мосту «активні дії».

«Насамперед, це, звичайно, дії російської авіації, яка полює там на українські патрулюючі дрони і, відповідно, знаходиться там для того, щоб цей об'єкт захистити, як і решта об'єктів. Не маючи можливості патрулювати з води, вони компенсують це повітряною складовою. А решта компонентів там залишається у строю – це і системи ППО, та інші види», – сказав він.

Плетенчук додав, що перетин мосту зараз відбувається фактично в режимі перетину державного кордону.

«Так принаймні скаржаться у місцевих пабликах ті, хто його перетинає. Тому так – заходи безпеки там намагаються тримати максимально на високому рівні із зрозумілих причин», – резюмував представник ВМС.

Нагадаємо, нещодавно командувач ВМС Олексій Неїжпапа заявив, що в рамках деокупації Криму Сили оборони України мають знищити Керченський міст, оскільки цей об'єкт все ще використовується росіянами у військових цілях.

Раніше «Слово і діло» розповідало, як часто Україна завдає ударів російським військовим об'єктам в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: