Росіяни можуть готувати провокацію з хімічною зброєю – деталі від ЦПД

Читать на русском
Російські спецслужби можуть влаштувати у Курській області масштабну провокацію з використанням хімічної зброї.
Фото: chnu.edu.ua

Російські спецслужби можуть влаштувати у Курській області масштабну провокацію з використанням хімічної зброї.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації у Telegram.

Україна не прагне захопити Курську область – МЗСУ МЗС відповіли, навіщо Сили оборони зайшли на Курщину та яка мета військової операції на території росії.

Там розповіли, що ворожа пропаганда почала активно просувати вкиди щодо нібито намірів ЗСУ використати заборонене озброєння.

Це може свідчити про те, що росіяни готують провокацію з хімзброєю, щоб звинуватити Україну.

«Україна не використовує забороненого озброєння, діє цивілізовано, захищає цивільних росіян у Курській області від російських обстрілів. Утім, росії потрібні жертви з числа їхніх цивільних, щоб звинуватити Україну. Тому вони готові вбити власних людей, як це вже робила фсб руками ІДІЛ в «Крокус Сіті Холл», – стверджують у ЦПД.

Там також додали скріншоти низки фейкових публікацій, які розганяють росіяни.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Служба безпеки України фіксує спроби спецслужб росії використовувати ситуацію в Курській області для безпідставних звинувачень українських бійців у скоєнні воєнних злочинів.

Сьогодні президент Зеленський заявив, що під контролем ЗСУ перебувають 74 населені пункти Курської області. Також повідомлялося, що росіяни оголосили евакуацію ще в одному районі Курщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: