У МЗС відреагували на погрози Білорусі закрити посольство України у Мінську

Читать на русском
МЗС знає про заяви білоруської сторони щодо того, що Мінськ може закрити посольство України. Однак у відомстві поки що не бачать причин для занепокоєння.
Фото: РБК-Україна

МЗС знає про заяви білоруської сторони щодо того, що Мінськ може закрити посольство України. Однак у відомстві поки що не бачать причин для занепокоєння.

Заяву на цю тему зробив речник МЗС Георгій Тихий, його цитує LIGA.net.

Мінськ і Кремль мають розібратися між собою: у ЗСУ прокоментували ситуацію з дронами над БілоруссюБілорусь має розбиратися з росією щодо порушення повітряного простору безпілотниками, які залітають на територію країни.

«Ми бачили ці заяви, ретельно їх вивчили, аналізуємо їх. Не бачимо особливої ​​доцільності, якщо чесно, на них реагувати, бо білоруська сторона відома багатьма заявами, на які не варто реагувати», – сказав він.

Тихий зазначив, що Мінськ вже давно створює «уявні загрози» з боку України, але жодні заяви не можуть зробити такі загрози більш реальними.

Україна, у свою чергу, закликає Білорусь «не нагнітати ці антиукраїнські настрої та не створювати цього враження якихось уявних загроз, яких немає».

Нагадаємо, черговий виток напруженості між державами виник після того, як Олександр Лукашенко заявив про нібито збиття 9 серпня силами ППО Білорусі кількох ударних дронів, які залетіли з боку України.

Вже 10 серпня він наказав посилити угруповання військ на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках, що межують із Київською та Чернігівською областями. Того ж дня у МЗС Білорусі заявили, що країна може порушити питання щодо доцільності подальшої присутності в Мінську дипломатичного представництва України.

У ЦПД вважають, що Лукашенко, стягуючи війська та зброю до кордону з Україною, намагається допомогти росії у війні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: