Прем'єр Японії йде у відставку

Читать на русском
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда оголосив, що йде у відставку на тлі падіння популярності. Очікується, що він залишить свою посаду наступного місяця.
Reuters

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда оголосив, що йде у відставку після трьох років перебування на посаді і не висуватиме свою кандидатуру на виборах голови правлячої Ліберально-демократичної партії.

Про це повідомляє Kyodo.

Стало відомо, скільки коштів надала Україні Японія з початку повномасштабної війниСтаном на лютий 2024 року Японія надала Україні через проєкти Світового банку та Японське агентство міжнародного співробітництва 4,6 мільярда доларів допомоги.

«Як перший крок, щоб показати громадськості, що ЛДП змінилася, я вирішив не балотуватися на посаду голови», — заявив Кісіда на пресконференції.

За його словами, законодавці від ЛДП «мають працювати як єдине ціле» під керівництвом нового лідера, щоб відновити довіру громадськості до політики та вирішити різні проблеми, такі як реалізація заходів щодо підвищення народжуваності та зміцнення обороноздатності.

Рейтинги Кісіди, який обійняв посаду в жовтні 2021 року, різко впали через політичний скандал зі збором коштів усередині партії. На його популярність також негативно вплинуло зростання цін, яке спричинило тиск на домогосподарства та національну економіку.

Опитування, проведене минулого тижня національною телекомпанією NHK, показало, що рейтинг схвалення Кісіди становить лише 25%, тоді як майже три роки тому, коли він став прем'єр-міністром, він становив близько 50%.

Нагадаємо, у червні Україна та Японія підписали двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Повідомлялося також, що Японія планує надати Україні кредит у розмірі 3,3 млрд доларів за рахунок доходів від заморожених російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: