Масштабна атака одразу на чотири російські аеродроми була операцією України – ЗМІ

Читать на русском
Сьогодні вночі українські військові здійснили наймасштабнішу атаку на російські аеродроми, з яких ворог запускав авіабомби та ракети.
Колаж 24 каналу

У ніч на 14 серпня українські далекобійні дрони завдали ударів по російських військових аеродромах у Воронежі, Курську, Борисоглібську та селі Саваслейка.

Про це з посиланням на джерела в СБУ пише Суспільне.

Супутники зафіксували пожежі на російському аеродромі «Саваслейка»Супутники NASA зафіксували пожежі у районі російського аеродрому Саваслейка після атаки українських дронів.

В операції, крім СБУ, брали участь Повітряні сили, Сили спеціальних операцій, Центр безпілотних систем ЗСУ, Головне управління розвідки та інші підрозділи української армії.

«Це була спеціально спланована операція, щоб ворог не міг використати ці аеродроми для ударів КАБами по лінії фронту та українських містах», – зазначило джерело.

Відомо, що місцеві російські пабліки писали про щонайменше 10 вибухів тільки в Саваслейці.

«З цього аеродрому регулярно злітають винищувачі МіГи. Це носії аеробалістичних ракет Кинжал, і коли злітає літак-носій, по всій Україні оголошують повітряну тривогу», – наголошується у повідомленні.

Як зазначили в СБУ, саме літаки поки що дають ворогові перевагу в повітрі, але Сили оборони й надалі будуть підрізати крила цим «пташкам».

Нагадаємо, в Міноборони рф заявили, що вночі 14 серпня сили ППО нібито знищили 117 українських дронів. Також повідомлялося про вибухи у російському Воронежі та області, а супутники зафіксували пожежі на аеродромі рф «Саваслейка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: