Рф заявляє про атаку більше сотні дронів, під удар могли потрапити три аеродроми

Читать на русском
Росіяни заявили, що збили вночі майже 120 українських безпілотників. Під удар могли потрапити три військові аеродроми у Воронезькій та Нижегородській областях.
Ілюстративне фото росЗМІ

Міністерство оборони росії стверджує, що вночі 14 серпня сили ППО знищили 117 українських дронів.

Про це пише «Інтерфакс».

Україна мала шанс знищити десятки російських Су-34, але США не дозволили використати ATACMS – ForbesНа початку літа Україна мала рідкісну можливість знищити десятки російських Су-34. Для цього були потрібні ракети ATACMS, але США заборонили використовувати їх для атаки.

Повідомляється, що над Курською область нібито знищено 37 безпілотників (і 4 ракети), над Воронезькою областю – 37, над Бєлгородською – 17, над Нижегородською областю – 11, над Волгоградською – 9, над Брянською – 3, над Орловською – 2, над Ростовською – один.

Під удар цієї ночі могли потрапити три російські військові аеродроми:

  • аеродром «Балтімор» біля Воронежа, де базуються літаки Су;
  • авіабаза у Борисоглібську у Воронезькій області;
  • авіабаза «Саваслейка» в Нижегородській області, де базуються носії ракет «Кинджал» – літаки МіГ-31К.

Видання Astra з посиланням на місцеві пабліки пише про «десять прильотів» по військовій авіабазі «Саваслейка». Повідомляється, що проїзд у село та місто Кулебаки, де воно знаходиться, перекрили.

Губернатор Нижегородської області підтвердив атаку безпілотників, але не повідомив про наслідки.

Губернатор Воронезької області заявив, що внаслідок падіння уламків безпілотників «пошкоджено кілька об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, комунальної інфраструктури, а також транспортні засоби».

Нагадаємо, сьогодні ми писали, що у російському Воронежі було чути вибухи та роботу ППО.

Вночі 9 серпня українські військові вдарили по російському військовому летовищу «Липецьк». Дрони знищили склади з авіабомбами на аеродромі.

3 серпня ЗСУ вдарили по російському військовому аеродрому «Морозовськ» у Ростовській області: було знищено винищувач-бомбардувальник Су-34 та склад боєприпасів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: