Зеленський закликав Раду зібратися для розгляду ряду невідкладних питань

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський закликав нардепів терміново обговорити питання, зокрема виплат для бійців ЗСУ, які беруть участь в операції в Курській області рф, а також питання трофейної зброї.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Україні у серпні треба посилити деякі правові позиції нашої держави. Тому Верховній раді потрібно зібратися, щоб розглянути низку питань, у тому числі пов'язаних з операцією в Курській області рф.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у четвер, 15 серпня.

Наймасовіше взяття в полон: рота військових рф здалися ЗСУ на Курщині – фотоСБУ взяла в полон 102 військовослужбовці рф всього за одну спеціальну операцію в Курській області.

Він перерахував, що мають розглянути нардепи насамперед. Перше – виплати воїнам ЗСУ за участь в операції на Курщині.

«Ми маємо чітко гарантувати саме на законодавчому рівні, що наші воїни, які беруть участь у Курській операції, наприклад, та братимуть участь в усіх інших наших діях на території держави-агресора, будуть отримувати абсолютно всі виплати та преференції, які передбачені для передової», – пояснив президент.

Друге питання пов'язане з громадянством України для воїнів-легіонерів.

«Це стосується, зокрема, тих наших воїнів – українських легіонерів, – які наразі мають громадянство інших держав, але поки що не України. Вони заслуговують бути нашими громадянами, громадянами України. Також це справедливо поширити і на їхніх рідних, на рідних наших героїв», – сказав Зеленський.

Третє питання стосується трофейної російської зброї.

«Має бути врегульоване питання трофейної зброї, яку наші воїни здобувають у боях. Ми маємо це владнати», – заявив глава держави.

Крім того, президент зазначив, що зрадники, які втекли в рф після 24 лютого та працюють на війну проти українців, мають бути позбавлені будь-яких звань і нагород в Україні.

Нагадаємо, вчора Зеленський заявив, що Україна досягає стратегічної цілі в Курській області рф. Сьогодні стало відомо, що ціла рота російських солдатів здалася в полон ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: