Російські хакери намагалися зламати електронну пошту експосла США в Україні – ЗМІ

Читать на русском
Російські хакери ФСБ намагалися зламати електронну пошту колишнього посла США в Україні Стівена Пайфера.
nta.ua

Російські хакери, пов’язані з ФСБ рф, намагалися зламати електронну пошту колишнього посла США в Україні Стівена Пайфера, використавши методи соціальної інженерії.

Про це повідомляє агенція Bloomberg.

Громадські організації Access Now та Citizen Lab заявили, що ця атака була частиною ширшої кампанії, спрямованої на колишніх чиновників, академіків та опозиційних російських діячів.

Хакери, відомі як група Cold River, видавали себе за іншого колишнього посла США, щоб здобути довіру Пайфера та змусити його ввести свої дані на підробленому вебсайті. Наразі невідомо, чи вдалося зловмисникам отримати доступ до електронної пошти Пайфера.

Як зазначається, хакерська група також намагалася зламати російську розслідувальну медіаорганізацію Proekt Media, використовуючи подібні методи обману. Видавниця медіа зазначила, що хакери намагалися видати себе за її колегу з іншого незалежного російського медіа.

При цьому, експерти наголошують, що такі атаки можуть мати серйозні наслідки для жертв у росії, включаючи можливість фізичної шкоди або ув'язнення.

Нагадаємо, Google виявив, що Трамп, Байден і Гарріс та люди, пов'язані з ними, стали жертвами іранської фішингової кампанії.

Раніше кампанія Трампа звинуватила іранський уряд у зламі їхньої внутрішньої комунікації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: