У Швеції виявили перший за межами Африки випадок інфікування новим штамом мавпячої віспи

Читать на русском
У Швеції було виявлено перший випадок зараження віспою мавп поза межами африканського континенту. Хворий заразився в Африці.
Фото: medpagetoday.com

У Швеції було виявлено перший випадок зараження віспою мавп за межами африканського континенту.

Про це повідомляє міністерство охорони здоров'я країни.

Мавпяча віспа 2022: що це за хвороба, чим небезпечна і що про неї відомоХвороба передається тактильним і повітряно-крапельним шляхом, але переважно - при тісному контакті із зараженим протягом певного часу

У людини, яка звернулася за допомогою в Стокгольмі, виявили штам віспи мавп у важкій формі, також відомий як Mpox Clade I.

У МОЗ розповіли, що хворий заразився під час перебування в Африці.

«Цей випадок сам по собі не вимагає будь-яких додаткових заходів інфекційного контролю, але ми дуже серйозно ставимося до спалаху Mpox Clade I. Ми уважно стежимо за цим і постійно оцінюємо, чи потрібні нові заходи», - заявив епідеміолог Агентства з охорони здоров'я Магнус Гіслен.

Нагадаємо, мавпяча віспа має такі симптоми, як температура, біль у м'язах, характерний висип та свербіж. Тяжкий перебіг хвороби частіше спостерігається у людей з ослабленим імунітетом, дітей та вагітних жінок.

У середу, 14 серпня, Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах мавпячої віспи (mpox) в Африці глобальною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я.

Минулу епідемію мавпячої віспи фіксували у світі у 2022 році. Тоді у вересні кількість випадків віспи мавп у всьому світі перевищила 50 тисяч.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: