Росія практично перестала мінувати Чорне море, але загроза залишається – ВМС

Читать на русском
Сили оборони України останнім часом змогли знизити інтенсивність мінування Чорного моря росіянами практично до нульового рівня.
Фото: euronews.com

Сили оборони України протягом останнього часу змогли знизити інтенсивність мінування Чорного моря росіянами практично до нульового рівня.

Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

В Україні запрацював портал про гуманітарне розмінуванняВ Україні запрацював інформаційний ресурс demine.gov.ua. На порталі можна буде знайти усю інформацію про гуманітарне розмінування українських земель.

За його словами, з минулого року «жодних неприємних кейсів із цього приводу не відбувалося», але загроза все одно залишається.

«Інтенсивність мінування впала практично до нуля. Було знищено літак СУ-24, який робив спроби дистанційного мінування. Виходити в море та встановлювати міни росіяни теж зараз не наважуються», – сказав він.

Він зазначив, що наразі загрозу становлять так звані блукаючі міни.

«Після шторму деякі ці об'єкти можуть переміщатися, можуть міни спливати, якщо вони відриваються від відповідного якоря, і тоді вони становлять більше загрози. Щодня ми обстежуємо ті шляхи, якими судно ходить у море», – заявив Плетенчук.

Він додав, що українські військові займаються моніторингом та знешкодженням таких мін.

Нагадаємо, нещодавно у ВМС назвали приблизну кількість мін у чорноморській акваторії.

Також повідомлялося, що три країни НАТО розпочали спільну місію з розмінування Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: