ВАКС відпустив під зобов'язання помічника заступника голови Запорізької облради

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання прокурора САП про зміну запобіжного заходу підозрюваному.
Олександр Чижеликовфото: lokatormedia.online

Вищий антикорупційний суд відпустив під особисте зобов'язання помічника заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Куценка Олександра Чижеликова у справі про надання неправомірної вигоди.

Таке рішення 13 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд пом'якшив домашній арешт з цілодобового на нічний підозрюваному Чижеликову. У зв'язку зі спливом максимального строку тримання під домашнім арештом в півроку прокурор САП просив змінити запобіжний захід на заставу з покладанням обов'язків: прибувати на першу вимогу; повідомляти про свій виїзд із Запоріжжя; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у справі та здати на зберігання закордонні паспорти.

Суддя задовольнив частково клопотання, відпустивши Чижеликова під особисте зобов'язання. На нього поклали весь перелік обов'язків.

«Клопотання прокурора САП про зміну запобіжного заходу та про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Чижеликова – ред.), – задовольнити частково. Змінити застосований до підозрюваного запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту на запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Продовжити строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді ВАКС на підозрюваного, на два місяці», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили заступника голови Запорізької облради Владислава Куценка та ще двох осіб у спробі підкупу директора медичного закладу охорони здоров'я.

За версією слідства, протягом 2023-2024 років підозрювані неодноразово надавали одному з директорів обласної лікарні грошові кошти, аби той сприяв перемозі наперед визначених компаній в оголошених медзакладом тендерах, а також відкриттю медзакладом рахунку у визначеному банку та розміщенню на ньому коштів. 19 лютого осіб викрили «на гарячому» одразу після надання ними чергової частини неправомірної вигоди. Загальна сума неправомірної вигоди сягає понад 650 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: