У ГУР розповіли, скільки ворожих суден уразили українські дрони MAGURA V5

Читать на русском
Морські ударні дрони MAGURA V5 уразили за півтора року близько двох десятків російських суден.
фото Getty Images

Українські військові за півтора роки завдяки безекіпажним морським дронам MAGURA V5 вітчизняного виробництва завдали ураження 18 російським суднам.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Морський бій триває: пошкоджені або знищені кораблі Чорноморського флоту рфУкраїна продовжує знищувати російський Чорноморський флот На інфографіці – пошкоджені та потоплені під час війни кораблі та катери.

Командир спецпідрозділу ГУР Group 13 з позивним «Тринадцятий» під час інтерв'ю для Deutsche Welle зазначив, що фактично Чорноморський флот рф в Криму капітулював.

«Ми не гнались за збільшенням бойової частини, щоб знищити корабель одним влучанням. Ми пішли іншим шляхом: атакували зграєю, завдавали п’ять і більше уражень великим кораблям, що спричиняло критичні пошкодження», – пояснив розвідник.

Усього за півтора року було підбито 18 катерів, човнів та кораблів.

У ГУР нагадали, що ударний морський дрон українського виробництва MAGURA V5 здатний долати відстань понад 800 кілометрів. Його швидкість становить 80 км/год, а вага бойової частини – 250 кг.

Нагадаємо, минулого тижня поблизу населеного пункту Чорноморське в окупованому Криму бійці спецпідрозділу ГУР Group 13 за допомогою ударного дрона MAGURA V5 знищили чергове судно російських окупантів.

Раніше в ГУР розповіли, на яку дальність можуть бити дрони Magura по цілям в росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: