Стало відомо, коли Рада може ухвалити законопроєкт про заборону УПЦ МП

Читать на русском
Комітет Верховної ради вніс остаточні поправки до законопроєкту про заборону УПЦ МП, який депутати голосуватимуть у другому читанні.
t.me/yzheleznyak

Законопроєкт про заборону УПЦ (МП) Верховна рада може розглянути та ухвалити вже наступного тижня. Комітет ВР вніс остаточні поправки.

Про це повідомив голова профільного комітету Микита Потураєв («Слуга народу») у коментарі громадській ініціативі «Голка».

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

За словами депутата, сьогодні вранці комітет Ради вніс остаточні поправки, відпрацьовані зі спікером парламенту Русланом Стефанчуком. Потураєв зазначив, що більшість нардепів мають чітку позицію, тому цей законопроєкт підтримає більшість у залі.

«Це питання конституційного ладу та нацбезпеки, яке ми наголосили у законі. Тому цей проект, я впевнений, більшість нардепів у залі наступного тижня підтримає», – сказав він.

Нагадаємо, законопроєкт про заборону УПЦ МП та інших релігійних організацій, пов'язаних із росією, Рада ухвалила у першому читанні у жовтні минулого року.

У березні цього року Комітет рекомендував Раді підтримати у другому читанні цей законопроєкт. У ВР прогнозували, що друге читання буде у травні або червні.

До самого липня закон так і не було ухвалено, у Раді деякі депутати блокували трибуну із закликом розглянути документ у терміновому порядку. Але ВР припинила пленарні засідання до серпня, пішовши працювати у комітетах.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: