Україна наступного тижня може повернутися до графіків відключень світла – Міненерго

Читать на русском
Україна наступного тижня може повернутися до застосування графіків відключень електроенергії через спекотну погоду.
Фото: telegraf.in.ua

Україна вже з наступного тижня може повернутися до застосування графіків відключень електроенергії через зростання її споживання внаслідок, як очікується, спекотної погоди.

Про це заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук повідомляє у Telegram.

Дефіцит в енергосистемі: як ощадливо споживати електроенергіюУкраїнців систематично закликають ощадливо споживати електроенергію, як це робити – на інфографіці.

«Те, що ми спостерігатимемо наступного тижня, може призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень», - заявляє представниця відомства.

У Міненерго вкотре закликають споживачів ощадливо користуватися електроенергією, не вмикати потужні електроприлади в ранкові та вечірні години пікового навантаження, а також не користуватись кондиціонерами без нагальної потреби.

Водночас, Міненерго закликає бізнес активно імпортувати електроенергію. Як вважають в міністерстві, ці заходи допоможуть країні уникнути застосування графіків і обмежень.

Як відомо, в Україні вранці 15 серпня знову почало зростати споживання електрики в деяких областях країни.

Нагадаємо, раніше глава Укренерго заявив, що найскладніший період літа у плавні відключень світла вже позаду. А в Міненерго відповіли, чи несе небезпеку для енергосистеми спека у серпні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: