Українські війська не змогли утримати позиції у Бєлгородській області – ISW

Читать на русском
Збройним силам України вдалося зайти на територію Бєлгородської області, але вони залишили його через високу підготовленість російських військ.
defence-ua.com

Збройним силам України вдалося зайти на територію Бєлгородської області, але вони залишили його через високу підготовленість російських військ.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Бєлгородська область серед інших регіонів росії: основні показники та цифриБєлгородська область росії – населення, площа регіону, середня зарплата, економічні показники та основні підприємства.

Варто відзначити, що 15 серпня The Washington Post писав, що українські війська просунулися приблизно на 10 кілометрів від прикордонного пункту пропуску «Колотилівка», розташованого на північний захід від міста Бєлгород. Тоді як за даними російських джерел, упродовж останніх днів ЗСУ неодноразово атакували біля Колотилівки і тимчасово захопили населений пункт.

Проте опір російських військ тут виявився вищим, ніж у Курській області, тому ЗСУ не змогли утримати цю позицію та відійшли. Станом на 16 серпня, ISW не спостерігав жодних російських заяв або доказів, які б свідчили про наявність українських військ у Бєлгородській області.

«Опис українськими солдатами російської відповіді свідчить про те, що оперативна несподіванка, якої українські сили досягли 6 серпня, розпочавши вторгнення в Курську область, значною мірою розвіялася до 11 серпня, та що армія рф у Бєлгородській області підготувалася до відбиття транскордонних атак ЗСУ», – розповідають аналітики.

Нагадаємо, влада рф прийняла рішення на території всієї Бєлгородської області з 15 серпня оголосити режим надзвичайної ситуації федерального рівня.

Тим часом Україна створила військову комендатуру на підконтрольних територіях Курської області росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: