Зеленський прокоментував ситуацію із допомогою Україні від Великої Британії

Читать на русском
Зеленський наголосив, що Україна і надалі буде посилювати дипломатичну роботу з Британією. Президент заявив, що ситуація уповільнилась.
armyinform.com.ua

З моменту повномасштабного вторгнення рф Велика Британія демонструвала справжнє лідерство в підтримці для України, однак останнім часом ситуація з допомогою змінилась.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у вечірньому зверненні.

«Протягом усього часу цієї війни ми бачили, що Британія демонструє справжнє лідерство. І в зброї, і в політиці, і в підтримці життя українського суспільства. Це те, що врятувало тисячі наших людей. Те, що дійсно відповідає силі Британії. Але зараз, на жаль, ситуація уповільнилась», – заявив президент.

Згідно зі словами Зеленського, Україна спробує поговорити з партнерами, щоб це виправити.

«Бо далекобійність для нас дійсно принципова річ. І весь світ бачить, якими ефективними є українці – увесь наш народ, – коли захищають свою незалежність», – сказав глава держави.

Зеленський зазначає, що наразі Київ робить все, щоб дати українським воїнам необхідну зброю, необхідне посилення. При цьому, за словами президента, саме в цьому контексті, безперечно, важливо, щоб партнери прибрали барʼєри, які заважають Україні послаблювати російські позиції саме так, як цього потребує хід війни.

«Далекобійність для наших сил – це відповідь на всі найбільш важливі, на всі найбільш стратегічні питання цієї війни. Сміливість наших воїнів, стійкість наших бойових бригад зараз компенсують дефіцит необхідних рішень від партнерів», – підкреслив він.

При цьому, Зеленський наголосив, що Україна і надалі буде посилювати дипломатичну роботу країн.

«Потрібно те, що дійсно змінює курс війни... Ми потребуємо того, щоб усі партнери, які дійсно можуть допомогти, – щоб вони допомогли. Це і Сполучені Штати, і Британія, і Франція, і інші партнери», – підсумував він.

Нагадаємо, що Велика Британія не дозволила Україні застосовувати Storm Shadow під час операції в Курській області.

Також у Білому домі анонсували нові пакети військової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: