Британія не дозволила Україні застосовувати Storm Shadow під час операції в Курській області – ЗМІ

Читать на русском
Велика Британія не дала Україні дозволу на використання своїх ракет Storm Shadow у рамках наступу на Курську область.
Фото: MBDA

Велика Британія не дозволила Україні застосовувати свої ракети Storm Shadow у рамках наступу на Курську область росії.

Про це з посиланням на джерело пише The Telegraph.

Метою операції в Курській області може бути створення «буферної зони» – EconomistЗахоплення АЕС під час операції в Курській області малоймовірне. Більш реальною метою є створення буферної зони на кордоні, це може стати важелем тиску на переговорах.

«Жодних змін не відбулося», — повідомило джерело в уряді.

Україна хотіла завдати ударів по аеродромах та логістичних вузлах далеко за лінією фронту, які Москва використовує для зміцнення своїх позицій у Курській області.

«Позиція Великої Британії не змінилася. Ми надаємо військову допомогу для підтримки чіткого права України на самооборону від незаконних нападів рф відповідно до міжнародного гуманітарного права. Ми ясно заявляємо, що обладнання, надане Великою Британією, призначене для оборони України», – заявив представник уряду.

Раніше, під час візиту до Британії у липні, президент Володимир Зеленський звертався до прем'єра Кіра Стармера з проханням дозволити Україні удари далекобійною зброєю вглиб росії.

Нагадаємо, напередодні Зеленський вперше підтвердив, що ЗСУ проводять операцію на території Курської області. Головнокомандувач Олександр Сирський заявив, що під контролем українських сил перебуває близько тисячі квадратних кілометрів території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: