Ізраїль ліквідував двох високопоставлених бойовиків ХАМАС

Читать на русском
Армія оборони Iзраїлю заявила про ліквідацію двох високопоставлених бойовиків ХАМАСу. Терористи були знищені під час авіаудару по автомобілю у Дженіні.
Фото: Reuters

Армія Iзраїлю ліквідувала двох високопоставлених бойовиків ХАМАС під час авіаудару на Західному березі.

Про це повідомляють Telegram-канал Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) та Reuters.

Лідер ХАМАСу заявив, що хоче угоди про припинення вогню – CNNНовий лідер ХАМАСу Ях'я Сінвар звернувся до Iзраїлю з угодою про припинення вогню. Чи погодився на це Нетаньягу поки невідомо.

Зазначають, терористи були знищені армією Iзраїлю під час авіаудару по автомобілю у Дженіні на окупованому Західному березі річки Йордан.

«Терорист Ахмед Абу Ара з Акаби брав участь у подальших терористичних атаках і був старшим оперуповноваженим у виробництві вибухівки для терактів. Крім того, терорист Рафет Давасі з Сілат аль-Харитія був старшим у військовій інфраструктурі ХАМАС в районі Дженін», – йдеться у повідомленні ЦАХАЛ.

У своїй заяві військове крило ХАМАС «Бригади Аль-Касам» заявило, що оплакує загибель двох бійців під час ізраїльського авіаудару по їхньому автомобілю в Дженіні.

У свою чергу в ізраїльській заяві йдеться, що двоє бойовиків брали участь у плануванні стрілянини минулого тижня в долині Йордану на Західному березі річки Йордан, де був убитий ізраїльтянин Йонатан Дойч. Тоді ізраїльська влада заявила, що 11 серпня палестинські бойовики відкрили вогонь на головній дорозі на окупованому Західному березі річки Йордан, убивши одного та поранивши іншого.

Повітряні сили Ізраїлю також оприлюднили відео авіаудару по терористах.

Нагадаємо, вночі, 14 серпня, бойовики ісламського угруповання «Хезболла» випустили близько 25 ракет із Лівану по району Верхньої Галілеї на півночі Ізраїлю.

Як відомо, військові Ізраїлю перебувають у стані «найвищої готовності» через потенційну атаку Ірану чи ліванської «Хезболли». Військово-повітряні сили посилили патрулювання над Ліваном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: