Біля Камчатки стався землетрус та почалося виверження вулкану

Читать на русском
У росії біля берегів Камчатки стався землетрус магнітудою 7 балів. Також після поштовхів на Камчатці почалося виверження вулкана Шивелуч.
Фото: росЗМI

За даними Геологічної служби США (USGS), біля східного узбережжя росії стався землетрус магнітудою 7 балів. Поштовхи зафіксували за 108 км від Петропавловська-Камчатського.

Про це пише СNN та росЗМI.

За даними USGS, епіцентр знаходився приблизно в 108 км від прибережного міста Петропавловськ-Камчатський, населення якого становить близько 181 000 осіб. Землетрус мав глибину близько 30 миль і стався рано вранці в неділю за місцевим часом.

За даними місцевих ЗМI, після поштовхів на Камчатці почалося виверження вулкана Шивелуч. Місцеві пишуть, що в Усть-Камчатську вже випав вулканічний попіл.

«Червоний авіаційний код оголошено через виверження вулкана Шивелуч на Камчатці. Його активність небезпечна для місцевих та міжнародних авіаперевезень», – йдеться у повідомленні.

Кадри з виверженням вулкану публікують у місцевих Telegram-каналах.

Також у російському МНС повідомили, що загрози цунамі після землетрусу біля берегів Камчатки немає.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 6,8 бала стався в суботу, 10 серпня, на півночі та північному сході Японії. Поштовхи зафіксували біля найпівнічнішого головного острова Японії Хоккайдо.

А у четвер, 1 серпня, землетрус магнітудою близько 5,0 балів стався на півдні Італії. За попередніми даними, землетрус відчувався на великій території, але первинних повідомлень про серйозні пошкодження не надходило.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: